Om oss

Åpningstider:

Butikker & Gallerier:
Torsdag - fredag kl. 11-17, lørdag 11-16.

Bakgården-Café:
Tirsdag - fredag 11-17, lørdag 11-18.

Hvem er vi?

Bakgården er sammen med Rukla og Villa Kultura et konsept som er utviklet av eiendomsselskapet Nytbyn as. I dag er Steinar Hvitstein er hovedaksjonær og hans etterkommere Truls Hartvig Hvitstein, Cecilie Rom og Thomas Hvitstein er medeiere i det vi kan betegne som et familieselskap. 

Vår Visjon

Vår visjon er å utvikle et verneverdig byområde i Sandefjord og gjøre det til et mer attraktivt sted å besøke for både lokalbefolkning og turister. Vi er opptatt av historisk arkitektur. Den forteller oss noe om hvor vi kommer fra og binder oss til våre røtter. Historien er en del av vår identitet og det er viktig at vi tar noe av den med oss inn i det moderne samfunnet som er i hastig utvikling.

Vi er ingen gjeng med sirumpa gubber eller kjærringer som på noen som helst måte ønsker å stoppe utviklingen av ny teknologi eller arkitektur, men vi mener det er viktig å ha en overordnet plan for hvordan byen vår skal fremstå om 10, 20 eller 30 år. Vi ønsker å bidra til et mangfoldig og levende byrom som bidrar til fornøyelse, trivsel og livskvalitet for både innbyggere og turister. 

 • Bakgården

  Koooshli2

  Bakgården Kulturarena består av fem eiendommer i Nybyen i Sandefjord. Sverresgate 4, 6 og 8 som vi kjøpte henholdsvis i 2009, 1993 og 1996 og Kongensgate 35 og 37 som vi kjøpte i 2003 og 2001. Gårdene består av leiligheter, butikker og gallerier.

 • Rukla

  IMG 7289

  Rukla blir i dag leid ut til Røde Kors Sandefjord og rommer Fellesverket - et aktivitetshus for unge mellom 16 og 25 år!

 • Villa

  IMG 0024

  Villa er en erverdig gammel bygning som tidligere har vært sjøfartsmuseum, skipsreder- og preste-bolig. I dag leies huset ut til Blues Factory og Vestfold Frie Filmere. 

 • Historie

  Her finner du flere historiske bidrag som handler om Bakgården og livet der. Dette er spennende lesning for deg som er historie interessert, men også for alle andre som kanskje i etterkant vil se Bakgården med andre øyne.

Finn oss på facebook